5 gevaren die uw hond in uw tuin moet vermijden

Veel hondeneigenaren laten hun honden vrij rondlopen in de tuin tijdens …

Veel hondeneigenaren laten hun honden overdag en zelfs ’s nachts vrij rondlopen op het erf. Honden genieten van die grote ruimte en laten we eerlijk zijn, het buitenleven is veel spannender dan binnenshuis: geuren, geluiden, dieren, insecten of zelfs gewoon de wind. Maar zorg ook voor de 5 gevaren die uw hond in uw tuin moet vermijden!

Volgens Breeding Business zijn dit enkele van de belangrijkste gevaren waar uw hond vanaf moet worden beschermd in uw tuin, gazon of tuin:

1. Kleine openingen in je omheining

Om de paar weken moeten alle verantwoordelijke hondeneigenaren alle hekken rond hun huis controleren. Niet alleen een visuele controle, maar ook fysiek: houd het hek vast en schud het op en neer, links en rechts.

Het laatste dat u wilt, is dat uw hond dag in dag uit een gat graaft om de andere kant te bereiken. Sommige honden blijven doorgeknipte hekken knagen en na een tijdje breken ze letterlijk het hek, waardoor ze eruit kunnen. Afhankelijk van je huis, duurt het maar een paar minuten voordat je controleert of dit gebeurt en je kunt voorkomen dat je hond wordt overreden of dat je gewoon ontsnapt en verdwaalt.

Als je hond een ontsnappingsartiest is, kan hij op andere manieren ontsnappen. Voor elke onvoorspelbare situatie die zich kan voordoen, moet u de veiligheid van uw hond garanderen met een Tractive GPS-tracker. Op deze manier kunt u de positie van uw hond altijd in realtime volgen, vanuit het gemak van uw smartphone. Met een Tractive GPS-apparaat zijn gaten in het hek geen reden meer om je zorgen te maken!

2. Diefstal

Vaak vergeten, dieven zijn overal en honden die buiten staan zijn een zeer gemakkelijk doelwit. Een klein zakje traktaties of rauw vlees, een zachte hond, en dat is het, je hond is weg. Sommigen zullen om losgeld vragen (dognapping), terwijl anderen die hond heel eenvoudig terug op de marktplaats zullen zetten en hem zo veel mogelijk binnen een dag of twee verkopen. Vanzelfsprekend zijn sommige rassen aantrekkelijker dan andere voor dieven – designerhonden, zeldzame rassen of eenvoudig te verkopen rassen. U kunt een Tractive GPS Tracker gebruiken om uw hond op elk moment te kunnen volgen. Bovendien kan een automatisch bewegingsgestuurd licht dat uw tuin verlicht wanneer iemand in de buurt komt, ook zeer nuttig zijn in dit soort situaties.

3. Gevaarlijke en giftige planten voor honden

Onkruid, paddenstoelen en zelfs bloemen groeien vaak in onze tuinen en we weten niet per se hoe ze hier terecht zijn gekomen. Omdat we ze daar niet doelbewust hebben neergelegd, weten we niet goed of ze al dan niet giftig kunnen zijn voor onze honden. Toxiciteit leidt niet altijd tot de dood, heel vaak vertaalt zich dit in een van de volgende:

  • ziekte
  • diarree
  • braken
  • vermoeidheid

Vanwege de combinatie van deze symptomen is het vaak moeilijker voor de eigenaar van de hond om uit te zoeken wat de oorzaak is.

De beste manier om gevaarlijke planten en bloemen aan te pakken, is om er helemaal vanaf te komen. Het is het beste om dit handmatig te doen om te voorkomen dat chemicaliën worden gebruikt die uw hond kan binnenkrijgen. Als u niet zeker bent van een plant, bekijk dan de uitgebreide lijst met planten die giftig zijn voor honden.

4. Staand water en modder

Instinctief hebben honden er altijd de voorkeur aan gegeven om water over stilstaand water te laten lopen. Dit komt omdat stromend water correct werd beschouwd als meer kans schoon te zijn en minder geneigd om te groeien en bacteriën en ziektekiemen te verspreiden.

Stilstaand water is een echte bron van gevaarlijke infecties. Stilstaand water, evenals modder, is niet zo aantrekkelijk als drinkwater, maar kan het wel zijn als uw hond erg dorstig is. Als je zo’n kleine vijver met stilstaand water in je tuin hebt, probeer dan een oplossing te vinden om hun uiterlijk te vermijden: plaats er misschien een mat of plank bovenop.

 

Als het te laat is en uw hond van dergelijke bronnen heeft gedronken, kunt u de volgende dagen diarree en overgeven verwachten veroorzaakt door bacteriën of virussen.

5. Pesticiden en schoonmaakmiddelen

Producenten van pesticiden- en tuinproductproducten doen eigenlijk een enorme gezamenlijke inspanning om te voorkomen dat mogelijk giftige chemicaliën worden opgenomen in hun belangrijkste producten. Maar als vuistregel geldt dat hoe efficiënter en radicaler een product is, hoe groter het risico voor uw hond is.

Hoog rendement komt vaak van nieuwe, sterke en zeer actieve chemische verbindingen. Er is een grote golf van volledig natuurlijke enzymatische producten verschenen en dit zijn de tuinproducten waar je op moet leunen. Normaal gesproken mogen ze je hond of gras niet ruïneren, maar het lukt ze nog steeds om de meeste klusjes met succes af te ronden.

Met name voor deze tuinartikelen is het ten zeerste aan te bevelen om zoveel mogelijk beoordelingen te lezen en te zien hoe de honden van klanten reageerden.

Conclusie

Gevaren voor honden in een tuin hebben verschillende oorzaken:

  • honden (ontsnapt),
  • mens (producten die je gebruikt),
  • biologisch (paddenstoel, bloemen, stilstaand water)
  • extern (diefstal)

Al deze zeer verschillende risico’s vergen enige inspanning van uw kant. Omdat onze harige vrienden meer op onze familieleden lijken, moet je ervoor zorgen dat je een volledige beoordeling van je tuin uitvoert om alle mogelijke overlast te verwijderen. Zet niet in de laatste plaats een herinnering om deze actie om de paar weken te herhalen!

Bron: Tractive Blog

Reacties

  • Geen reacties op dit moment.
  • Voeg een reactie toe