Hondenvoer

Het controleren van de veiligheid van hondenvoer is het afgelopen decennium een groeiende zorg geworden …

 

Het controleren van de veiligheid van hondenvoer is het afgelopen decennium een steeds groter wordende zorg geworden, vooral na het nieuws van 2007 over talrijke terugroepacties over hondenvoer uit China. Hondenbezitters zijn verstandiger geworden consumenten die zorgvuldig etiketten lezen en willen weten waar hun hondenvoer vandaan komt en de inhoud ervan.

Wat hebben we geleerd?

Een positief gevolg van het uit China afkomstige debatteren van hondenvoer resulteerde in het samenkomen van experts om te ontdekken wat het belangrijkst is voor hondenbezitters. Voedselveiligheid stond bovenaan de lijst. De Association of American Feed Control Officials (AAFCO) stelt en handhaaft standaarden voor de juiste ingrediëntenniveaus in petfood, terwijl de kwaliteit wordt gemeten door de Food and Drug Administration (FDA). Maar er zijn geen garanties.

Wat moeten we vermijden?

Er zijn ingrediënten die u moet vermijden als u hondenvoer koopt. Vermijd bijvoorbeeld producten waarvan het label ‘vlees’ en / of ‘vleesmeel’ bevat. Net als bij mensenvoeding zou u de specifieke term ‘rundvlees’ selecteren voor de algemene term ‘vlees’. Zo onsmakelijk als het klinkt, dus – “gemaakt” voedsel of “vlees” kan worden gemaakt van bedorven vlees of dode, zieke dieren.

Gebruik je verstand

Marketeers zien hondenvoer graag aantrekkelijk, niet voor uw hond, omdat hij of zij er niets om geeft, maar voor u. Dat is waar chemicaliën en kleurstoffen in het spel komen. Honden hebben een aanzienlijke hoeveelheid eiwit nodig, gevolgd door vet, vezels, voedingsstoffen en vocht. Terwijl sommige experts beweren dat de afbraak 30 procent eiwit en 18 procent vet zou moeten zijn, zeggen anderen dat elke hond afzonderlijk moet worden behandeld. Iedereen is het erover eens dat honden geen tarwe- of maïsvullers nodig hebben. Met obesitas voor de hond in opkomst kunnen ingrediënten op basis van granen net zo goed bijdragen aan obesitas als overvoeding. Chemicaliën, kleurstoffen en andere kunstmatige ingrediënten kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen bij uw hond, misschien zelfs tot de dood.

Alles in 1 voedsel is het beste

Ingrediënten van slechte hondenvoeding kunnen leiden tot problemen met de spijsvertering, zoals een opgeblazen gevoel, een aangetaste dikke darm en inflammatoire darmaandoeningen. Onverwerkt, vol voedsel is het beste voor u en uw huisdier. Vermijd het kopen van hondenvoer met grote hoeveelheden graan en maïs. Deze twee daders kunnen voedselallergieën veroorzaken, die zich manifesteren in uitslag, kale plekken en slechte spijsvertering. De jury is nog steeds uit op bietenpulp, een bindmiddel dat te vinden is in verschillende merken hondenvoer. Geen enkele studie heeft bevestigd of bietenpulp slecht is voor uw hond, dus vermijd het.

Wat zeggen de experts over hondenvoer?

Hondentrainers en andere deskundigen zijn van mening dat een slecht dieet tot gedragsproblemen kan leiden. Te veel graan, wat eigenlijk suiker is, of allergieën voor vullers, kan geestelijke gezondheidsproblemen veroorzaken. Vermijd bij het lezen van het etiket kunstmatige kleurstoffen, additieven, chemicaliën en vulstoffen. Te lange woorden die je niet kunt uitspreken, zijn waarschijnlijk slecht. Bovendien kan slecht voedsel bij honden, net als slecht voedsel bij kinderen, gebrek aan focus en hyperactiviteit veroorzaken. Deskundigen zeggen ook dat het hebben van de juiste combinatie van ingrediënten ertoe doet, maar ze hebben geen volledige overeenstemming over de aantallen bereikt. Bijvoorbeeld, terwijl proteïne erg belangrijk is in het dieet van de hond, is het niet gezond voor oude honden of voor degenen met leverproblemen.

Onthou…

Zoek altijd hoogwaardige eiwitten op de lijst als het belangrijkste ingrediënt. Als er granen zijn opgenomen, ga dan voor quinoa en haver, in plaats van tarwe, maïs en soja, die bekende allergenen zijn. Vermijd jusjes!

Het leven van een hond

De leeftijd en het ontwikkelingsstadium van uw hond zijn belangrijk bij het bepalen van zijn of haar voedsel. Puppy’s en oudere honden hebben minder calcium nodig dan een jongvolwassen hond. Vraag bij twijfel altijd je dierenarts om advies over je individuele hond. Rastype is misschien niet zo belangrijk als de grootte en het niveau van activiteit. Kleine stukjes zijn bijvoorbeeld beter voor kleinere honden, terwijl grote honden zich er misschien in kunnen stikken.

Hoe zit het met de kosten?

Het is waarschijnlijk geen verrassing dat hondenvoer van de hoogste kwaliteit met de meest gezonde ingrediënten duur is. U moet beslissen hoe het beste voedsel voor uw hond in uw budget past. Er zijn honderden hondenvoer op de markt met goede ingrediënten en de juiste hoeveelheden eiwitten, vetten, koolhydraten en voeding.

Bron: Tractive Blog

 

Reacties

  • Geen reacties op dit moment.
  • Voeg een reactie toe