Huisdiervolgapparatuur: vergelijking tussen een GPS en een Bluetooth-tracker

U weet niet wat de juiste keuze is tussen een GPS en een Bluetooth Tracker? Leer nu alle verschillen tussen hen en neem de beste beslissing!

 

In de snel veranderende tijden van vandaag zou men gemakkelijk alle verschillende beschikbare technologieën uit het oog kunnen verliezen. Misschien bevindt u zich in een vergelijkbare situatie en vraagt u zich af wat het beste huisdiervolgsysteem is voor uw eigen huisdier. Is het een GPS-tracker of een Bluetooth-tracker?

In dit artikel worden de verschillen tussen een GPS-tracker en een Bluetooth-tracker duidelijk uitgelegd. Het illustreert ook de voor- en nadelen van de twee apparaten, zodat u gemakkelijker kunt kiezen voor welke tracker-optie u kiest.

Wat zijn de voor- en nadelen van een GPS-tracker?

Voordelen van een GPS-tracker:

 • Wereldwijde dekking (meestal)
 • Exacte lokalisatie met behulp van GPS-technologie
 • Onbeperkt bereik: zelfs als uw hond duizenden kilometers verwijderd is, kunt u nog steeds zijn exacte positie bepalen.
 • Onafhankelijke lokalisatie, zonder de noodzaak van een tweede smartphone

Nadelen van een GPS-Tracker:

 • Soms kan er GPS-interferentie optreden (bijvoorbeeld binnenshuis)
 • Afhankelijk van het mobiele signaal, zijn dus lage kosten verbonden aan het gebruik van de GPS-tracker

Het volgende voorbeeld kan beter de manier illustreren waarop een GPS-tracker kan helpen om uw hond precies te lokaliseren. Je hond is net weggelopen en hij heeft een GPS-apparaat aan zijn kraag bevestigd. Er is geen beperking voor het bereik van de GPS-tracker. Dit betekent dat uw hond zichzelf niet alleen op kilometers afstand, over de grens vindt, maar ook op zeer grote afstanden kan worden gedetecteerd. U weet altijd de exacte locatie van uw hond via uw smartphone. Daarom ben je niet afhankelijk van de externe hulp van anderen en ben je in staat om je hond snel weer te knuffelen.

Meer voordelen van een GPS-tracker:

 • Real-time lokalisatie
 • 100% waterdicht
 • Virtuele omheining: u kunt bijvoorbeeld een voorgedefinieerd hek om uw huis opstellen. Zodra uw hond deze virtuele veilige zone verlaat, ontvangt u een melding op uw smartphone.
 • 24-uurs positiegeschiedenis: ontdek waar uw hond zich in de afgelopen 24 uur bevond
 • Realtime lokalisatie: met deze functie weet u wat uw hond op dit moment precies doet
 • Lange batterijduur van 2-5 dagen

Wat zijn de voor- en nadelen van een Bluetooth-tracker?

Voordelen van een Bluetooth-tracker:

 • Zeer exacte lokalisatie, maar alleen binnen 10 meter
 • Lage gevoeligheid voor ruis
 • Lagere kosten (vanaf 25 € voor een Bluetooth-tracker in vergelijking met 49 € voor een GPS-tracker)

Nadelen van een Bluetooth-tracker:

 • Vereist Bluetooth op uw smartphone
 • Zeer beperkt bereik (10 m buiten, binnen afhankelijk van de ruimte)
 • Als het huisdier zich buiten de straal van 10 meter bevindt, moet het apparaat terugvallen op een externe, buitenlandse smartphone (vereiste: locatie-service + Bluetooth van de buitenlandse smartphone is actief en dezelfde Bluetooth-app is geïnstalleerd), zodat de lokalisatiefunctie functies.

Wanneer uw hond zich binnen het bereik van Bluetooth bevindt, kunt u uw hond volgen. Mocht uw hond zich buiten dit bereik bevinden, dan kunt u uw hond niet langer volgen met een Bluetooth-tracker.

 

Alleen wanneer je hond zich binnen het bereik van Bluetooth bevindt, kun je hem vinden. Buiten dit bereik ben je machteloos.

 

Dit voorbeeld kan beter de lokalisatie van uw hond met een Bluetooth-tracker illustreren:

Je hond is net weggelopen en hij bevindt zich buiten het bereik van 10 m Bluetooth. De Bluetooth-tracker moet verbinding maken met een buitenlandse smartphone van een andere persoon, die de overeenkomende App X heeft geïnstalleerd en de Location-Service en Bluetooth-functies heeft ingeschakeld. De tracker bepaalt zijn positie op basis van de positie van de smartphone. Alleen dan kan de tracker u zijn positie sturen.

 

Het belangrijkste verschil is dat je met een GPS-tracker altijd je hond kunt vinden, dat dit bij een Bluetooth-tracker niet het geval is.

 

Je zult geluk moeten hebben, zodat een vreemde in het gebied dezelfde Bluetooth-tracker-app heeft geïnstalleerd als jij en dat hij zijn Location-Service en Bluetooth geactiveerd heeft. Alleen als en wanneer aan deze 3 voorwaarden is voldaan, kan uw Bluetooth-tracker gegevens naar uw smartphone verzenden. Als niet aan een van deze vereisten wordt voldaan, kunt u uw Bluetooth-tracker en uw hond niet vinden. Vanwege deze reden zijn Bluetooth-trackers niet de ideale apparaten om uw huisdier te volgen.

De meest populaire Bluetooth-trackerproviders zijn:

Wat is de juiste tracker voor mij?

U kunt beide typen trackers gebruiken. In het geval van een GPS-tracker bent u niet afhankelijk van externe personen en kunt u uw hond zonder uitzondering volgen. Wanneer u een Bluetooth-tracker gebruikt, bent u sterk afhankelijk en beperkt door het kleine bereik. Als uw hond zich binnen de 10 meter van uw smartphone bevindt, kunt u hem volgen. Maar wanneer uw hond wegrent, reist hij mogelijk veel verder dan het 10 meter bereik van de Bluetooth-tracker, omdat hij de wereld alleen ontdekt.

De Bluetooth-tracker functioneert zeer goed voor het lokaliseren van objecten die u direct kunt bereiken, bijvoorbeeld om uw sleutels of uw tas in uw huis te vinden. Maar als het gaat om het vinden van de exacte positie van uw huisdier, zijn de Bluetooth-trackers slechts gedeeltelijk effectief, vanwege hun beperkte operationele bereik. Een GPS-tracker is de beste optie om de locatie van uw huisdier te volgen!

 

Voor meer informatie over GPS Trackers

 

 

Bron: Tractive Blog

Reacties

 • Geen reacties op dit moment.
 • Voeg een reactie toe