Grasaren: waarom is deze plant dodelijk gevaarlijk voor uw hond?

Wat weet je van grasaren? Waarschijnlijk niet genoeg. Hoe eng het ook klinkt, grasaren kunnen je hond doden. Omdat ze in de zomer goed gedijen, moet u zichzelf op de hoogte brengen voordat u uw hond laat rondwandelen op het platteland in deze tijd van het jaar. Of je ze nu bokken noemt, gemene zaden, vossenstaarten, junigras of andere namen, ze kunnen alleen maar problemen voor je hond betekenen.

Hoe zien grasaren er precies uit?

Dit is hoe grasaren er uit zien:

Het zijn scherpe, (soms) graszaad met weerhaken die worden geproduceerd door sommige specifieke grassoorten. Grasaren graven zich in de huid van de hond en veroorzaken pijn bij het dier. Grasaren zijn slechts een van de vele gevaren waaraan uw hond wordt blootgesteld wanneer hij of zij buiten is. Grasaren kunnen worden ingeademd, ingeslikt en zelfs de huid van de hond binnendringen.

Als grasaren niet tijdig worden verwijderd, leiden ze tot de vorming van pijnlijke abcessen, die regelmatig vocht moeten worden afgetapt.

Grasaren zijn dodelijk gevaarlijk voor uw hond

Het probleem met grasaren is dat ze moeilijk te vinden zijn. Mocht u de grasmaaier herkennen, verwijder deze dan zo snel mogelijk. Een pincet zal het werk doen. Maar problemen komen wanneer het onmogelijk is het gras te herkennen. U weet dat uw hond pijn heeft en u vermoedt dat het zaad al in het lichaam van uw hond is doorgedrongen, maar u kunt het niet vinden.

Verwacht geen röntgenfoto’s om te helpen. In dit geval moeten röntgenfoto’s gewoon worden gebruikt om de ontsteking te detecteren. Als het zaad niet kan worden verwijderd, heeft de hond langdurige behandelingen nodig om de pijn te genezen. Als dat het geval is: ga zo snel mogelijk naar uw dierenarts. Het is zeer waarschijnlijk dat uw dierenarts ook problemen kan hebben met het detecteren van de positie van de grasmaaier. De hond moet voor een lange periode met antibiotica worden behandeld.

Hoe te begrijpen of de hond in gevaar is

Afhankelijk van waar de grasmaaier vast komt te zitten, kunnen de contactverschijnselen overeenkomstig variëren:

  • Haar: geen infecties of abcessen, alleen gematteerd haar
  • Gehoorkanaal: de hond schudt het hoofd, krabt of wrijft de oren, houdt zijn hoofd in een enigszins gekantelde hoek
  • Tussen het oog / ooglid: De ogen van de hond raken ontstoken, soms inclusief afscheiding of tranen
  • Neus: de hond niest, poten in de neus en ervaart nasale afscheiding
  • Tandvlees, tong, mond: bij opname door de mond kunnen de aderen van het gras aan de achterkant van de keel bij de amandelen blijven plakken en ontsteking en zwelling veroorzaken.
  • Longen en andere organen (inademing of migratie): de hond vertoont tekenen van ernstige ziekte, wat kan resulteren in kortademigheid en braakselafleveringen.

Uw hond in de gaten houden, is de beste preventie

U kunt uw hond niet volledig beschermen tegen contact met grasaren. Maar er zijn enkele voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om u veiliger te voelen. Het verzorgen van uw hond onmiddellijk na een wandeling en het verwijderen van resterend gras op zijn of haar vacht is een goede gewoonte. Wanneer u uw hond op zo’n manier inspecteert, controleer dan de tenen, de oren en de schouders.

Door de vacht tussen de tenen en de voetzolen van uw hond te knippen, kunt u gemakkelijker grasaren opsporen. Wees dubbel voorzichtig als u weet dat uw hond hardloopt in het hoge gras of tussen natuurlijk zaaiend gras. Preventie begint in uw tuin, dus inspecteer waar mogelijk de favoriete plekken van uw hond!

Je hond is een ontsnappingsartiest en wandelt soms door de buurt? Als je meer op het platteland woont en je wilt weten waar zijn routes en trips hem brengen, om hem veilig te houden, dan is een Tractive GPS wat je hond nodig heeft. Met Tractive GPS Tracker bevestigd aan de halsband van uw hond, weet u altijd de locatie van uw harige vriend, handig vanaf uw smartphone, zelfs als u niet in de buurt bent. Preventie is de beste remedie, zeggen ze. Tractive GPS is de beste veiligheids-gadget die uw hond kan krijgen. Wilt u meer voordelen van Tractive GPS ontdekken? Klik dan hier.

Bron: Tractive Blog

Reacties

  • Geen reacties op dit moment.
  • Voeg een reactie toe