Waarom eten honden gras?

Veel honden eten gras. Soms eten en slikken ze het; soms lijken ze het gewoon te grijpen en uit te spuwen. Maak je je ook zorgen over dit gedrag, en vraag jezelf af: heeft mijn lieve pup honger? Verveling? Of misschien ziek? Het feit is dat zelfs als uw hond een goed uitgebalanceerd dieet heeft, hij / zij nog steeds regelmatig voor de groene dingen gaat.

Gras eten is een algemeen voorkomend gedrag bij alle honden, ongeacht het ras. Sommige honden zullen willekeurig gras eten, andere zijn selectiever. Hier zijn 4 redenen waarom honden gras eten:

1. Het dieet van uw hond is mogelijk niet de juiste keuze voor hen

Een reden waarom honden gras eten, is dat ze overdreven hongerig zijn of een voedingsdeficiëntie kunnen hebben. Als de voeding van de hond slecht is, is de kans op het eten van gras groter.

Voordat u zelfgemaakte maaltijden gaat bereiden, moet u een professional raadplegen om ervoor te zorgen dat de voedingsbalans correct is. Als u merkt dat uw hond heeft gemaaid op gras of kamerplanten, dan wilt u misschien natuurlijke kruiden of gekookte groenten in hun dieet introduceren.

2. Honden eten gras? S.O.S, mijn buik!

Sommige honden gaan gras eten als ze zich niet lekker voelen als een manier om zichzelf te laten braken en zich dan beter te voelen. Bij inname kietelt het grassprietje de keel, waardoor de hond kan overgeven. Ze zoeken gewoon naar een natuurlijke manier om zich te ontdoen van een gasachtige of maagklachten, en gras kan het lukken. Pas echter op voor een plotselinge toename van graseten, omdat dit een teken kan zijn van een ernstiger onderliggende ziekte die uw hond probeert zelf te behandelen. In dit geval heeft u onmiddellijke veterinaire hulp nodig.

3. Je hond verveelt zich

Honden kauwen dingen vaak wanneer ze zich vervelen en hebben “iets te doen” nodig. Dus misschien is de meest waarschijnlijke reden waarom honden gras eten, omdat het een lonend en leuk gedrag is dat hen uit verveling haalt. Zorg ervoor dat u uw pup altijd voldoende verrijking en activiteit en passende kauwopties biedt.

4. Een oude gewoonte

Van gras eten wordt gezegd dat het een normale neiging is die wordt geërfd van de wilde voorouders van honden. Om voorouderlijke honden succesvol te hebben overleefd, zouden ze goede jachtcapaciteiten nodig hebben om te overleven als een pakket. Gras eten is misschien geëvolueerd om hun geur te verbergen voor hun prooi. In de loop van de tijd hebben honden zich ontwikkeld tot alleseters, wat kan verklaren waarom ze trek hebben in gras.

Is gras gevaarlijk?

Normaal gesproken is gras niet gevaarlijk. Maar af en toe kan gras, en met name grasaren, achter in de keel van uw hond achterblijven. Als uw hond zich ongemakkelijk voelt na het eten van gras of poten aan zijn mond, controleer dan of gras een potentiële oorzaak is. Hoewel begrazing zelf niet schadelijk is, is een ding om in gedachten te houden dat bepaalde herbiciden en pesticiden die op gazons worden gebruikt, vrij toxisch kunnen zijn, vooral als ze worden ingenomen en zeker moeten worden vermeden.

Werfsprays, zoals onkruidbestrijding, kunnen gras en planten giftig maken. Als u niet weet of een gebied chemisch vrij is of niet, laat uw hond dan niet grazen. En onthoud, terwijl gras niet zelf giftig is, zijn sommige soorten gras en planten! Ongeacht wat de echte reden is (en het kan verschillen van hond tot hond of een combinatie van al het bovenstaande), u kunt er zeker van zijn dat het eten van gras een normaal gedrag is van normale, gezonde honden.

Bron: Tractive Blog

Reacties

  • Geen reacties op dit moment.
  • Voeg een reactie toe