Of u nu een eigen tuin heeft of niet, u kunt giftige planten binnen handbereik van uw huisdier krijgen. Maar wat gebeurt er als honden paddestoelen eten? Wat zijn de symptomen van paddestoelvergiftiging bij honden?
Giftige paddenstoelen die in het wild groeien, kunnen heel moeilijk te identificeren zijn, maar ze kunnen zelfs heel gevaarlijk zijn voor honden. Terwijl sommige giftige padden duidelijke waarschuwingssignalen kunnen hebben, lijken anderen misschien ongevaarlijk en lijken ze op de paddenstoelen die je in de supermarkt kunt kopen. Als hondenbezitter bent u zich zeer bewust van deze giftige paddenstoelen bij de volgende symptomen.
Wanneer honden paddestoelen eten, zijn dit enkele van de meer voorkomende symptomen die gepaard gaan met paddestoelvergiftiging:
Hoewel de symptomen kunnen variëren, afhankelijk van welke paddenstoel uw huisdier werkelijk heeft gegeten, hoeveel en hoe groot de hond is, moet u altijd snel reageren. Vergelijkbare symptomen kunnen ook worden veroorzaakt door verschillende toxische voedingsmiddelen voor huisdieren.
Als u een vergiftigde hond heeft, moet u onmiddellijk contact opnemen met een dierenarts, omdat er geen echte thuisbehandeling is voor de inname van giftige paddestoelen. Als er nog paddestoelen over zijn, neem deze dan mee ter identificatie.
Zelfs als uw hond geen van deze symptomen lijkt te hebben, is het een goed idee om uw dierenarts te bezoeken. Je zult tenminste uitvinden welk soort paddenstoel je lieve pup at.
Wanneer u uw hond naar de dierenarts brengt, is het belangrijk dat u bereid bent om de volgende vragen te beantwoorden:
Zich bewust zijn van de symptomen van hondenvergiftiging en de juiste behandeling krijgen, kan het leven van uw hond redden.
Behandeling voor een vergiftigde hond is specifiek voor het betrokken gif en de symptomen. In sommige gevallen kan de behandeling beginnen door uw huisdier te laten braken door zout water, verdund waterstofperoxide of Ipecac te gebruiken. Voor huisdieren die niet moeten of mogen braken, kan uw dierenarts uw huisdier een tegengif geven.
Bron: Tractive Blog